Na bankietach, na których głównie się stoi najlepiej sprawdzają się tego typu potrawy. Najczęściej podaje je się w formie bufetu szwedzkiego, jednak zdarza się również podawanie ich jako zakąsek przy tradycyjnie zastawionym stole. W roli tych drobnych dań polecamy:
- sałatki
- tartinki
- zawijasy z sera czy szynki
- owoce morza
- kuleczki serowe lub mięsne
- małe mini kanapki z różnymi dodatkami
Nasze przekąski finger food’s:
- Bakłażan zawijany z marynowaną gruszką i serem kozim
- Bakłażan zawijany z szynką parmeńską i rukolą
- Pasztet z żurawiną na cykorii
- Jaja z anhovis i cząstką cytryny i kopru
- Wieżyczka z mozarelli i pomidorów z zielonym Pesto
- Schab rolowany z musem chrzanowym
- Schab nadziewany śliwkami na ciemnym pieczywie
- Melon zawijany w szynce parmeńskiej
- Faszerowane pomidorki z sałatką krabową
- Tatar z łososia z kaparami na listkach cykor
- Tatar na pumperniklu z jajeczkiem przepiórczym
- Tartaletki z pastą łososiową i kawiorem
- Tartaletki z pastą jajeczną i oliwkami
- Tartaletki z pastą z tuńczyka z kaparami
- Tartaletki z pastą z wędzonej makreli z cebulką koktajlową
- Camembert z kabanosami, sałatą i winogronami
- Tartinki z wędzonym łososiem i koprem
- Tartinki z serem camembert, orzechami i salami
- Tartinki z szynką, czarną oliwką i koprem
- Mini bułeczki koktajlowe z wędlinami, serem camembert i warzywami
- Mini bułeczki maślanie z rukolą i szynką wędzoną
- Rulon z szynki wędzonej z szparagami i serem risotta
- Mini ptyś z pastą szynkową
- Roladka z grillowanej cukinii z suszonymi pomidorami
- Krewetka Black Tiger z musem limonowym
- Mini ptyś z pastą z tuńczyka i czerwoną cebulą
- Roladka z wędzonego łososia z serem feta
- Makaronowe muszle nadziewane pastą krewetkową
- Pomidorki cherry z mozzarellą, awokado i świeżą bazylią