Na bankietach, na których głównie się stoi najlepiej sprawdzają się tego typu potrawy. Najczęściej podaje je się w formie bufetu szwedzkiego, jednak zdarza się również podawanie ich jako zakąsek przy tradycyjnie zastawionym stole. W roli tych drobnych dań polecamy:

  • sałatki
  • tartinki
  • zawijasy z sera czy szynki
  • owoce morza
  • kuleczki serowe lub mięsne
  • małe mini kanapki z różnymi dodatkami

 

Nasze przekąski finger food’s:

 

  • Bakłażan zawijany z marynowaną gruszką i serem kozim
  • Bakłażan zawijany z szynką parmeńską i rukolą
  • Pasztet z żurawiną na cykorii
  • Jaja z anhovis i cząstką cytryny i kopru
  • Wieżyczka z mozarelli i pomidorów z zielonym Pesto
  • Schab rolowany z musem chrzanowym
  • Schab nadziewany śliwkami na ciemnym pieczywie
  • Melon zawijany w szynce parmeńskiej
  • Faszerowane pomidorki z sałatką krabową
  • Tatar z łososia z kaparami na listkach cykor
  • Tatar na pumperniklu z jajeczkiem przepiórczym
  • Tartaletki z pastą łososiową i kawiorem
  • Tartaletki z pastą jajeczną i oliwkami
  • Tartaletki z pastą z tuńczyka z kaparami
  • Tartaletki z pastą z wędzonej makreli z cebulką koktajlową
  • Camembert z kabanosami, sałatą i winogronami
  • Tartinki z wędzonym łososiem i koprem
  • Tartinki z serem camembert, orzechami i salami
  • Tartinki z szynką, czarną oliwką i koprem
  • Mini bułeczki koktajlowe z wędlinami, serem camembert i warzywami
  • Mini bułeczki maślanie z rukolą i szynką wędzoną
  • Rulon z szynki wędzonej z szparagami i serem risotta
  • Mini ptyś z pastą szynkową
  • Roladka z grillowanej cukinii z suszonymi pomidorami
  • Krewetka Black Tiger z musem limonowym
  • Mini ptyś z pastą z tuńczyka i czerwoną cebulą
  • Roladka z wędzonego łososia z serem feta
  • Makaronowe muszle nadziewane pastą krewetkową
  • Pomidorki cherry z mozzarellą, awokado i świeżą bazylią