Zapraszamy do zapoznania się z naszymi propozycjami zestawów lunchowych, które dostarczamy pod wskazane przez Państwa miejsce. Przypominamy, że istnieje możliwość wymiany poszczególnych dań i dodatków oraz indywidualne ułożenie menu lunchowego zgodnie z Państwa preferencjami.
Zestaw I
Zupa: Zupa pomidorowa z lanymi kluseczkami zabielana śmietanką
Danie główne: Pulpeciki drobiowe w lekkim sosie pieczarkowym / Rybka w panierce z płatków kukurydzianych
Dodatki do dań głównych: Zestaw surówek (z kapusty białej, z marchwi i ananasa z rodzynkami), ziemniaki puree oraz ryż biały z kurkumą
Zestaw II
Zupa: Zupa krem z cebuli na białym winie z grzankami
Danie główne: Schab nadziewany śliwkami w sosie mięsnym / Dorsz pieczony z pomidorkami cherry i rozmarynem
Dodatki do dań głównych: Mix warzyw blanszowanych, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i sosem ziołowym, ziemniaki opiekane
Zestaw III
Zupa: Zupa pieczarkowa z makaronem
Danie główne: Pierś z kurczaka nadziewana pieczarki w sosie śmietanowym / Karkówka wieprzowa w sosie majerankowym
Dodatki do dań głównych: Surówka z czerwonej kapusty i jabłek, wybór sałat z sosem winegret ziołowym, ziemniaki puree, kasza gryczana z boczkiem, mini eklerki, szarlotka
Zestaw IV
Zupa: Zupa leśna z grzybów z łazankami
Danie główne: Pierś kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami i fetą w sosem serowym / Far fale z brokułami i pomidorkami cherry z oliwą extra vergin i czosnkiem
Dodatki do dań głównych: Surówka z selera z rodzynkami, mini marchewki z masełkiem, ziemniaki puree, wybór galanterii cukierniczej
Zestaw V
Zupa: Krem z brokułów z pestkami słonecznika i groszkiem ptysiowym
Danie główne: Polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonego pieprzu / Filet z łososia na szpinaku
Dodatki do dań głównych: Ziemniaki z wody, ryż biały i dziki przygotowany na sypko, sałaty świeże z sosem jogurtowym, brokuły z masełkiem czosnkowym, ptysie, eklerki
Zestaw VI
Zupa: Żurek staropolski z białą kiełbasą na zakwasie
Danie główne: Filet indyka z musem żurawinowo –borówkowym / Pieczeń z marynowanej szynki wieprzowej po staropolsku
Dodatki do dań głównych: Ziemniaki opiekane z rozmarynem, kasza gryczana, kapusta modra z rodzynkami, mix sałat z winegretem musztardowym, jabłko w cieście francuskim z kruszonką cukrową, babeczka budyniowa
Zapewniamy transport, zastawę porcelanową, podgrzewacze do potraw, sztućce, obrusy, obsługę.