Zapraszamy do zapoznania się z naszymi propozycjami zestawów lunchowych, które dostarczamy pod wskazane przez Państwa miejsce. Przypominamy, że istnieje możliwość wymiany poszczególnych dań i dodatków oraz indywidualne ułożenie menu lunchowego zgodnie z Państwa preferencjami.

 

Zestaw I

Zupa: Zupa pomidorowa z lanymi kluseczkami zabielana śmietanką

Danie główne: Pulpeciki drobiowe w lekkim sosie pieczarkowym / Rybka w panierce z płatków kukurydzianych

Dodatki do dań głównych: Zestaw surówek (z kapusty białej, z marchwi i ananasa z rodzynkami), ziemniaki puree oraz ryż biały z kurkumą

 

Zestaw II

Zupa: Zupa krem z cebuli na białym winie z grzankami

Danie główne: Schab nadziewany śliwkami w sosie mięsnym / Dorsz pieczony z pomidorkami cherry i rozmarynem

Dodatki do dań głównych: Mix warzyw blanszowanych, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą i sosem ziołowym, ziemniaki opiekane

 

Zestaw III

Zupa: Zupa pieczarkowa z makaronem

Danie główne: Pierś z kurczaka nadziewana pieczarki w sosie śmietanowym / Karkówka wieprzowa w sosie majerankowym

Dodatki do dań głównych: Surówka z czerwonej kapusty i jabłek, wybór sałat z sosem winegret ziołowym, ziemniaki puree, kasza gryczana z boczkiem, mini eklerki, szarlotka

 

Zestaw IV

Zupa: Zupa leśna z grzybów z łazankami

Danie główne: Pierś kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami i fetą w sosem serowym / Far fale z brokułami i pomidorkami cherry z oliwą extra vergin i czosnkiem

Dodatki do dań głównych: Surówka z selera z rodzynkami, mini marchewki z masełkiem, ziemniaki puree, wybór galanterii cukierniczej

 

Zestaw V

Zupa: Krem z brokułów z pestkami słonecznika i groszkiem ptysiowym

Danie główne: Polędwiczki wieprzowe w sosie z zielonego pieprzu / Filet z łososia na szpinaku

Dodatki do dań głównych: Ziemniaki z wody, ryż biały i dziki przygotowany na sypko, sałaty świeże z sosem jogurtowym, brokuły z masełkiem czosnkowym, ptysie, eklerki

 

Zestaw VI

Zupa: Żurek staropolski z białą kiełbasą na zakwasie

Danie główne: Filet indyka z musem żurawinowo –borówkowym / Pieczeń z marynowanej szynki wieprzowej po staropolsku

Dodatki do dań głównych: Ziemniaki opiekane z rozmarynem, kasza gryczana, kapusta modra z rodzynkami, mix sałat z winegretem musztardowym, jabłko w cieście francuskim z kruszonką cukrową, babeczka budyniowa

 

Zapewniamy transport, zastawę porcelanową, podgrzewacze do potraw, sztućce, obrusy, obsługę.